Menu

Perheen yhteiset hetket ovat korvaamattomia

Perheen yhteiset hetket ovat korvaamattomia

perheesi voi hyvin, kun annat heille aikaa. Niin lapset kuin vanhemmatkin hyötyvät yhdessä vietetystä ajasta. Lapset tuntevat olonsa erityisiksi ja rakastetuiksi, kun vanhemmat varaavat aikaa hauskoihin yhteisiin puuhiin. Aina ei tarvitse tehdä mitään kovinkaan erikoista, sillä aivan arkisetkin toimet, kuten esimerkiksi yhteiset aamutoimet ja aamupalahetki keittiöpöydän ääressä tai yhdessä saunassa käyminen edesauttavat vanhempien ja lasten välisen siteen muodostumista ja lujittumista sekä parantavat perheenjäsenten välistä kommunikointia yleisellä tasolla. Tästä on tutkitusti paljon hyötyä lapsille, sillä paljon yhteistä aikaa perheensä kanssa viettävissä lapsissa ilmenee yleensä vähemmän ongelmakäyttäytymistä. Todennäköisesti heidän koulumenestyksensäkin on tällöin parempaa.perheen-yhteiset-hetket-ovat-korvaamattomia-2

Esimerkkejä perheen kesken harrastettavista aktiviteeteista

On olemassa aivan valtavan paljon erilaisia vaihtoehtoja sen suhteen, mitä perhe voi puuhata keskenään. Laatuaika perheen kanssa ei automaattisesti tarkoita, että siihen täytyisi upottaa rahaa. Oikeastaan asia on aivan päinvastoin, sillä lastenkin mielestä ilmaiset tai edulliset aktiviteetit ovat usein niitä kaikkein hauskimpia ja ikimuistoisimpia. Tärkeintä on se, että sekä vanhemmat että lapset pääsevät nauttimaan yhteisestä ajasta. Nämä hetket ovat korvaamattomia, sillä lasten varttuessa niistä tulee muistoja, joita vaalitaan elämän loppuun saakka. Yhteistä tekemistä voi kehittää sen pohjalta, mikä kiinnostaa kaikkia. Yksi vaihtoehto on ruuanlaitto; lapset rakastavat auttaa vanhempiaan aikuisten tehtävissä, joten esimerkiksi korvapuustien leipominen yhdessä tai se, että antaa lapsen pestä perunat lounasta varten, ovat usein lapsen mielestä jännittäviä kokemuksia. Lapselle se suo tilaisuuden kokea onnistumisen tunteen, mutta samalla se opettaa hänelle ruuanlaiton perusasioita. Jos vanhempaa ja lasta yhdistää esimerkiksi kiinnostus muotiin, voivat he yhdessä sovitella erilaisia vaateyhdistelmiä ja toimia toistensa makutuomareina. Lapsi kasvaa äkkiä, joten vaatteita täytyy ostaa tuon tuosta. Kauppakeskukseen voi lähteä lapsen kanssa, mutta jos tilaa kauniit lasten vaatteet verkkokaupasta voi siihenkin puuhaan ottaa lapsensa mukaan.

Perheen kesken vietetty aika on ikimuistoista

Ajanvietto yhdessä perheenä on tärkeää vahvojen perhesiteiden muodostumisen kannalta. Se synnyttää elinikäisiä muistoja ja rakentaa ympäristön, jossa lapsi voi turvallisesti rakentaa itsetuntoaan ja persoonaansa. Lapset eivät tarvitse kalliita leluja ja kaukomatkoja, sillä heille riittää yksinkertaisesti se, että he saavat vanhemmilta riittävästi aikaa ja huomiota. Yhdessä tekeminen voi olla vaikkapa yhteinen koiranulkoilutushetki, sillä tärkeintä on vain olla yhdessä ja nauttia toistensa seurasta. Kiireisten aikuisten kannattaakin pysähtyä hetkeksi ja keskittyä siihen, että on lapsen seurassa todella läsnä. on tärkeää, että kuuntelet lasta sillä mieluisen yhteisen puuhan tuoksinassa lapsikin alkaa yleensä kertoa enemmän omasta elämästään. Perheen kesken vietetty aika opettaa hyvin lapselle luonnollisesti monia tärkeitä asioita, kuten jakamista, reiluutta ja myötätuntoa. Työn ja leikin oppiminen perheen sisäisen kanssakäymisen myötä on yksi tärkeimmistä asioista, mitä lapsen tulee oppia voidakseen varttua vastuullisiksi ja tasapainoisiksi aikuisiksi. Toki myös vanhempi voi oppia todella paljon lapsen kanssa vietetystä ajasta, esimerkiksi sen suhteen, miten elämästä löytyy oikeastaan aivan valtavasti pieniä, iloa tuottavia asioita.

Perhe yhteisellä autoreissulla Isä lapsi sylissään

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

immunity