Menu

Imetyksellä on valtavat hyödyt

Suomalaisille äideille lasten terveys on yleensä erittäin tärkeä, minkä takia lähes tulkoon jokainen äiti imettää lastaan mahdollisimman pitkään, jos se vain on mahdollista. Rintamaidon terveysvaikutuksista on nykyisin saatavilla yksityiskohtaista tietoa, jotka tukevat lapsen imetystä mahdollisimman pitkään. Imetyksestä koituvat hyödyt ovat monenlaiset. Äidinmaidon avulla lapsi saa suuren määrän erilaisia ravinto- ja vasta-aineita, joka parantaa vauvan vastustuskykyä. Maito sisältää myös paljon energiaa, jonka takia lapsi ei tarvitse ensimmäisinä kuukausina lainkaan mitään muuta ravintoa.

Imetyksellä on myös pitkäaikaisia vaikutuksia lapsen kehittymiseen. Monien tutkimusten mukaan pitempään imetetyillä lapsilla on usein korkeampi älykkyysosamäärä, kuin niillä lapsilla, joita on imetetty vain vähän aikaan. Tämä johtuu mitä todennäköisemmin siitä, että rintamaito sisältää aivojen kehittymiselle välttämättömiä rakennusosia.

Imettäminen parantaa myös lapsen ja äidin suhdetta

Imettäminen on tärkeää myös äidin ja lapsen välisen suhteen kannalta. Imettäminen lähentää äitiä ja lasta toisiinsa, jonka lisäksi äiti oppii paremmin tulkitsemaan lapsensa tunteita. Tämä vaikuttaa positiivisesti äidin ja lapsen välisen suhteen kehittymiseen.

Moni äiti voi kokea imetyksen kuitenkin raskaana ja terveyssuositukset vaikeina toteuttaa. Joillakin voi olla myös hankaluuksia maidon erityksen kanssa. Tämän takia imetyksestä ei tarvitse tehdä myöskään suurta numeroa, vaan se voi olla myös hauskaa. Jos imetys alkaa tympimään tai jos lapsi on pahalla tuulella kannattaa kokeilla vaikkapa imettämistä naamiaisasun kanssa. Päälle voi kiskaista kigurumi-asut, jonka jälkeen lapsenkin naama on kuin Naantalin aurinko. Tärkeintä on myös muistaa, että kun äiti huolehtii myös omasta energian- ja ravinnonsaannista ja omasta jaksamisesta on imettäminen helpompaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

immunity