Menu

DYI lastenhuoneen sisustus

Lastenhuone on parhaimmillaan tila lapsen leikeille ja nukkumiseen. Se ei ole yksi kodin edustushuoneista, vaan lapsia varten suunniteltu viihtyisä oma tila.

Tarjolla on monia valmiita supersankari- ja prinsessateemoja, mutta parhaan sisutuksen saa käyttämällä omaa mielikuvitusta. Myös lapset kannattaa ottaa mukaan sisustuksen suunnitteluun, lapsen voi antaa esimerkiksi maalata seinää tai osallistua muuten sisustuksen toteuttamiseen.

Käytännön asioita

Lastenhuoneessa tulee olla tarpeeksi säilytystilaa ja jokaiselle tavaralle mieluusti oma paikka, jotta kaikki löytyy helposti ja lelut ja kirjat on helppo laittaa paikoilleen leikin päätteeksi. Erilaisia säilytyskalusteita on tarjolla runsaasti, ja myös vaatteille on hyvä olla helppokäyttöinen säilytysratkaisu. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä omaa mielikuvitusta. Taaperon kauniit mekot tai lasten suloiset, pienet kengät voi ripustaa vaikkapa itse tehtyyn vaaterekkiin kaikkien ihailtavaksi.

Lastenhuoneen leikkitila itsessään inspiroi lasta leikkiin. Jos lapsella on paljon leluja, niitä voi laittaa välillä pois käytöstä ja kierrättää sitten taas uudelleen käyttöön. Paras leikki saattaa syntyä yllättävistä asioista, kuten yksinkertaisesta pahvilaatikosta. Myös pieni sekasotku ei haittaa, sillä se on usein lapsesta kiinnostavaa. Vastavuoroisesti täydellinen sotku ei edesauta leikkimistä tai viihtymistä. Lapsi onkin hyvä opettaa siivoamaan lelut omille paikoilleen leikin jälkeen.

Monipuolisuus kannattaa

Home Improvement. Ladder, paint can and paint roller near a wall of yellow colour. 3d illustration

Lastenhuone on leikkitilan lisäksi myös nukkumistila sekä paikka, jossa voi olla omassa rauhassa vaikka lukemassa kirjaa. Valaistus kannattaa miettiä sopivaksi sekä leikkimiseen että lukemiseen ja muistaa myös yövalo.

Lapset kasvavat nopeasti ja siten myös lastenhuone muuttuu heidän mukanaan. Lastenhuone kannattaakin alun perin suunnitella helposti muuntuvaksi. Tätä helpottaa esimerkiksi palasista rakennettu säilytyskaluste, jonka palasia voi järjestellä uudelleen tarpeen mukaan tai sänky, jonka saa pidennettyä tai muunnettua osia lisäämällä esimerkiksi parvisängyksi.

Lisää värejä!

Lastenhuoneeseen saa halutun tunnelman sekä väriä pestävillä tekstiileillä, jotka on helppo vaihtaa lasten kasvaessa. Värit ovat tärkeitä kaikenikäisille lapsille ja vähän isommat lapset rakastavat tekstiilejä, joissa on jotain katseltavaa. Jos ei löydä haluamaansa valmiina, voi myös itse ommella tai ompeluttaa haluamansa tekstiilit.

Ensin kannattaa valita värimaailma ja teema sekä sopivat materiaalit ja kankaat. Verhojen ja päiväpeiton lisäksi kannattaa ommella eläinhahmotyynyjä tai askarrella vaikkapa lapsen pieniksi jääneistä vaatteista tyynynpäällisiä. Lapset rakastavat tyynykasoja, joissa voi peuhata ja joihin voi sukeltaa.

Vastasyntynyt tai vähän vanhempikaan lapsi ei välitä siitä, että kaikki ei ole värikoordinoitua ja moitteetonta. Sisustuksen voikin luoda omassa tahdissaan, eikä kaiken tarvitse olla valmista heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

immunity