Menu

Imetyksen psykologiset ja taloudelliset vaikutukset

Imetyksen fyysiset hyödyt tunnetaan jo yleisesti, mutta sen psyykkisistä eduista puhutaan ehkä vähemmän. Tämä artikkeli pureutuu imetyksen psyykkiseen puoleen. Psykologisten vaikutusten lisäksi imetyksellä on positiivisia vaikutuksia myös vauvaperheen talouteen, joka on usein pikkulapsiperhevaiheessa enemmän tai vähemmän tiukoilla. Kerromme myös imetyksen tästä puolesta.

Kiinteä yhteys

Imettämällä on mahdollista edistää tuoreen äidin kiinteää ja ainutlaatuista yhteyttä lapseensa. Näin kiintymyssuhde lapsen ja äidin välillä kehittyy luonnollisella tavalla. Toisaalta on myös hyvä muistaa, että jo imettäminen uuvuttaa äidin eikä siitä kannata pitää ehdoitta kiinni. On hyvä muistaa, että myös tuttipullosta syöttäminen voi auttaa luomaan kiinteän vuorovaikutussuhteen lapseen, kunhan lasta ruokitaan aina sylissä. Jos nimittäin äiti uupuu imetyksen vuoksi, hän ei välttämättä jaksa olla iloinen lapsestaan eikä käyttää aikaa myönteisen kontaktin solmimiseen. Lapsi saattaa alkaa tällaisessa tilanteessa tuntua taakalta. On tärkeintä, että äiti voi hyvin ja pitää myös omasta jaksamisestaan huolta. Rauhallinen, imetykselle omistettu tila saattaa vähentää imetyksen mahdollisesti aiheuttamaa stressiä. Hyviä tarvikkeita tällaisen tilan luomiseen löytyy byggmax-nimisestä verkkokaupasta.

Imetyksen taloudelliset vaikutukset

Jos imettäminen tuntuu luonnolliselta eikä rasita äitiä liikaa, imettämällä on mahdollista myös säästää rahaa. Korvikkeet ovat melko kalliita, etenkin siinä vaiheessa, kun korviketta alkaa kulua suuria määriä. Myös tuttipulloihin kuluu jonkin verran rahaa.

Riihikuivan rahan lisäksi imettäminen säästää myös luonnonvaroja, sillä korvikkeesta syntyy pakkausjätettä. Imettäminen onkin monin tavoin erittäin luonnollinen valinta. Ympäristöasioista kiinnostunut perhe suosiikin usein imettämistä, minkä lisäksi esimerkiksi kestovaipat ja erilaiset kantovälineet saattavat olla perheelle luonnollinen valinta. Myös kestovaippojen avulla on mahdollista säästää rahaa ja luonnonvaroja, ja omilla valinnoilla onkin mahdollista vaikuttaa siihen, kuinka paljon oman perheen vauva-aika vaatii rahaa ja kuluttaa luonnonvaroja.

Jos perheesi tavoitteena on imetyksen lisäksi pyrkiä muutoinkin säästämään vauva-aikana rahaa ja luonnonvaroja, kannattaa harkita myös vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrättämistä. Monet vauva-ajan tuotteet säilyvät nimittäin erittäin siistissä kunnossa seuraavallekin käyttäjälle lyhyen käyttöiän ansiosta, ja hyviä löytöjä voi tehdä esimerkiksi kirpputoreilta edullisesti. Samalla luonto kiittää, kun kaikkea ei tarvitse hankkia uutena.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

immunity